Pelletek, lisztek

A hidegsajtolásos növényolaj gyártás két fő termékből áll. Az egyik az olaj a másik pedig a pellet vagy másnéven préspogácsa. Ennek az anyagnak is sokféle felhasználása van. Cégünk ezekből gyárt liszteket, őrleményeket élelimszeripari célra illetve a másik értékesítési lehetősége a takarmányozás. Van még egy felhasználási lehetősége, amit nem nagyon támogatunk, ez pedig a fűtőanyagként való hasznosítás, de mivel ezeknek az anyagoknak kiváló beltartalmi értékei vannak, így kár lenne szó szerint elfüstölni...

Mindamellett, hogy állati takarmánynak is kiválóak, a sporthorgászok illetve horgászcsali gyártók is előszeretettel használják és keresik. Az egyik ilyen cégünk által a legnagyobb mennyiségben gyártott alapanyag a kukoricacsíra pellet. Ennek érdekessége abból adódik, hogy a vízben olvadás közben felhőt képez és így a halak nem találják a táplálékot csak érzik. Amennyiben a csalunk ebben a felhőben van, szinte garantált a jó fogás!

A beltartalmi értékek miatt használható takarmány kiegészítőként is, szinte minden állatfajnál. Baromfi, sertés, szarvasmarha, mindegyiknél pozitív élettani, illetve hozam növekedéseket produkáltak. Itt megjegyzendő, hogy leginkább erre a célra financiális meggondoláokra utalva a kukoricacsíra pelletre gondolunk.

Az említett állatfajokon kívül, kezd térthódítani a ló illetve a kutyatápok gyártásánal való felhasználása is, bár itt már kibővül a kör, méghozzá ebben a szegmensben keresettek a kukoricacsíra pelleten kívül a máriatövismag, kendermag, homoktövismag, lenmag de akár a feketköménymag pellet is. Természetesen a fejlesztők folyamatosan tesztelik, hogy mik azok az alapanyagok, melyekből mondjuk a sport lovagláshoz minél kiválóbb takarmányokat lehet létrehozni. Ebben a szerepben mi is kivesszük a részünket.