100 % hidegen sajtolt zsírtalanított lisztek

A hidegen sajtolt olajak "mellékterméke" a pellet vagy másnéven préspogácsa. Ezt az anyagot őröljük szinte liszt finomságra, majd kerül igény szerint vagy lédig vagy kiskereskedelmi forgalomban használatos csomagolásokba. A zsírtalanított - hidegen sajtolt - préselvények mellett egyre nagyobb igény jelentkezett az egész szemű olajos magok őrlésére. Így kezdtünk el foglalkozni ezen anyagok őrlésével is. Igény szerint tudunk darálni szinte bármilyen alapanyagot, speciális, cégünk által kifejlesztett berendezéseken. Ilyenek például a zóld kávé, az egész szőlőmag vagy a máriatövismag is az összes többi mellett.

Tekintettel, hogy üzemünkben glutén tartalmú alapanyagokat nem dolgozunk fel, így garantálható, hogy az üzemünk megfelel a gluténmentes alapnyagok gártásához szükséges feltételeknek. Az alapanyagok kiválasztásánál szintén lényeges, hogy gluténmentes legyen.

Köszönhetően a kíméletes préselésnek, illetve az olajos magvak kondícionálás (azaz a legtöbb présüzmben használt mag előmelegítés, pörkölés) nélkül kerülnek feldolgozásra, így tudjuk garantálni, hogy az értékes nyomelemek, vitaminok a késztermékben is megmaradjanak.

Jelenleg 16 féle alapnyagból készítünk liszteket, őrleményeket. Ezek a következők: Kendermag, kukoricacsíra, lenmag, mák, máriatövismag, vörös szőlőmag, tökmag, chia, dió, barackmag, homoktövis, ligetszépe (Oenothera), feketeköménymag, földimogyoró, szezámmag illetve a zöldkávé. Sokszor fordul elő, hogy ezen anyagokat a horgászati célokra is vásárolják, így készítünk belőle nagyobb, zsákos kiszerelést is.